Így válaszd ki a megfelelő ruha méretet

Néhány praktikus tanáccsal szeretnék segíteni abban, hogy a megfelelő méretű ruhát sikerüljön kiválasztani.
Magyarországon a ruhák méretezése a testmagasságot veszi alapul. A méretekhez lehet társítani életkor szerinti ajánlást is, de a gyerekek különböző ütemben történő növekedése miatt nem mindig szerencsés erre alapozni.

Ha nem vagy biztos a megfelelő méretben érdemes egy mérőszalagot segítségül hívni a pontos mell és derékbőség leméréséhez, hogy a megfelelő méretű és hosszú ruhát tudd megrendelni.

Mell és derékbőség lemérése

Mell- vagy derékbőség mérésénél próbáld meg kerülni a görnyedt testtartást, korának megfelelően ösztönözzük a kicsit, hogy húzza ki magát. Vigyázz, hogy mérőszalag körben érjen a testéhez, de ne szorítsd meg azt, az érték leolvasásakor kényelmesen lazán legyen.
Míg Te a gyerkőcöt méred és az Ő méreteit kapod így meg, addig a mérettáblázatban a ruha méreteit látod.

A megfelelő méret meghatározása

Hogy a megfelelő méretet válaszd ki, a mért bőséghez 2-3 cm-t érdemes hozzáadni, hogy ne szorítsa kicsi viselőjét a ruha. Például ha a kislány derékbősége körben 60 cm, a kiválasztott ruha derékbősége 62-63
cm legyen.

A ruha hosszának a megállapításához szintén az egyenes testhelyzet az előnyös. A válltól indulva mérd a kívánt ruha hosszát végig a kislány testén és látni fogod, meddig fog érni neki.

Ha nem vagy biztos a pontos méret kiválasztásában keress az elérhetőségek bármelyikén, szívesen segítek.